Team KNSB competitie

KNSB-pagina met agenda, uitslagen en standen, opent in nieuw tabblad: https://knsb.netstand.nl/divisions/view/320

Team 1 speelde in klasse 5E van de KNSB.

DatumTegenstanderWebpagina tegenstanderUit of Thuis
(inmiddels alles gespeeld)

Resultaten en kort verslag van vorige wedstrijden

Genoteerde partijen kunnen in het besloten gedeelte (Leden) van het menu.

Verslag Oud Zuylen 2- Zeist 1 van 21 mei

Alleen met een winst zou ons team zeker zijn van de groepsoverwinning. Eventueel zou een gelijkspel (4-4) ook voldoende zijn, maar dan mocht de nummer 2, Lekstroom, haar eigen wedstrijd niet met grote cijfers winnen. Achteraf bleek Lekstroom haar laatste wedstrijd met 7-1 verloren te hebben.

Oud Zuylen Utrecht 2	Rating		Zeist 1	Rating	Ronde 4
Busstra, F. (Freek)	1886   Hamers, G.J. (Gerard)	1859        ½ - ½
Goor van, W. (Wout)	1775   Veltman, Willem-Jan      1872        1 - 0
Post, M. (Maarten)	1800   Harnandan, S. (Sergio)   1840        ½ - ½
Elferink, L.A. (Leon)	1426   Engelkes, W.E. (Wijnand)	1720        0 - 1
Ackerman, J.C. (Jan)	1735   Egelie, P.L. (Peter)	1764        0 - 1
Oostveen, T. (Thijs)	   0   Kaemingk, J.G. (Johann)	1766        ½ - ½
Lubbers, Jan-Willem	1608   Brouwer, J.M. (Jorn)	1760        ½ - ½
Elferink, D.A. (Duncan)	 873   Kuiken, J.C. (Hans)	1739        0 - 1
Gemiddelde Rating:	1586   Gemiddelde Rating:	1790

Hans Kuiken was het eerste klaar. Zijn jeugdige tegenstander speelde erg snel maar was duidelijk niet opgewassen tegen Hans. (0-1 in ons voordeel)

Peter Egelie’s uitslag volgde snel , hij kreeg groot overwicht op de Damevleugel en de tegenactie van de zwartspeler op de Koningsvleugel liep stuk op een afruil van alle gevaarlijke stukken. (0-2)

Willem-Jan ging lange tijd gelijk op, maar moest in een Lopereindspel, waar hij de mindere Loper had uiteindelijk het onderspit delven. (1-2)

Wijnand kwam met licht nadeel uit de opening, maar toen hij alsnog zijn bekende manoeuvre a7-a6 gevolgd door Toren a8-a7 dreigde uit te voeren moest de tegenstander snel terugtrekkken en kwam er niet meer aan te pas. (1-3)

Johann Kaemingk wist de tegenstander een pion te ontfutselen, die in het Toreneindspel niet van grote waarde bleek, remise. (1,5-3,5)

Gerard speelde een enerverende partij met wisselende kansen, waar uiteindelijk een stelling overbleef van Dame tegen Toren en Loper en aan beide zijden nog meer materiaal. Er werd tot remise besloten. (2-4)

Hierna duurde het enige tijd voordat de volgende uitslagen kwamen. Uit de resterende partijen van Sergio (ongeveer gelijke stand) en Jorn (een pion meer, maar ondoorzichtig hoe dit tot voordeel moest worden gebracht) moest tenminste een half puntje worden gescoord.

Uiteindelijk kreeg Sergio, die eerder met zijn Koning op g3 in een spervuur van Dame, Toren en Loper wist te overleven, een remise aanbod. Dat werd met liefde aangenomen en de titel was zeker. (2,5-4,5)

Als laatste bleef de partij van Jorn over. Die had de stelling vanuit de opening solide opgebouwd en uiteindelijk een pion gewonnen. Die partij heeft hij toen ook maar remise gegeven (3-5).

Verslag Kasteel Lekstroom – Zeist van 6 november. Einduitslag: 4-4.

De eerste twee die hun partij beëindigden waren Sergio Harnandan en Johann Kaemingk. Met winst, zodat het 2-0 in ons voordeel stond. De partij van Sergio vindt u in het menu Leden-Partijen van leden.

Jorn Brouwer volgde nog met een remise (2,5- 0,5) maar daarna moesten Henk Koksma, Willem-Jan Veltman en Hans Kuiken de Koning omleggen. (2,5-3,5).

Peter Egelie had wel ruimtevoordeel maar kon er helaas niet doorkomen, dus nog een remise (3-4) waarna alles op uw webredacteur neerkwam. Ik had uiteindelijk Koning, Toren, Paard en de a- en c- pion tegen Koning, Toren en Paard van de tegenstander. Dat is oppassen geblazen, want als het Paard zich kan opofferen tegen beide pionnen is het eindspel T+P tegen T vrijwel onmogelijk te winnen. Gelukkig kon ik de Koning van de tegenstander uit de buurt van beide pionnen houden en uiteindelijk winnen (4-4). Het was inmiddels 18:15 uur.