Team SOS competitie 2022-2023

Bij alle tegenstanders spelen we tegen het eerste team van hun club. Hevige doch sportieve tegenstand is dus niet uitgesloten. Maar wij zijn óók een eerste team.

Er kunnen nog wijzigingen optreden. Met name de uitwedstrijd op 5 december (Sinterklaas) bespreken wij nog met de tegenstander en de wedstrijdleiding.

De SOS houdt de resultaten bij op deze site

DatumTegenstanderThuis/UitWebsite tegenstanderUitslag
20-09 dinsdagWoerdenThuisklikhierverlies 3,5-4,5
11-10 dinsdagOZUUitklikhier
08-11 dinsdagZZ combinatieThuisklikhier
05-12 maandagBSGUitklikhier
17-01 dinsdagDe Giessen en LingeThuisklikhier
17-02 vrijdagMoira DomtorenUitklikhier
21-03 dinsdagDBCThuisklikhier
20-04 donderdagDoorn DriebergenUitklikhier
10-05 woensdagDe Rode LoperUitklikhier

(Dit verslag wordt nog aangevuld)

De eerste wedstrijd tegen het hele sterke Woerden hebben we helaas met 3,5-4,5 verloren. Hetzelfde resultaat als in de KNSB-competitie: onze bovenste vier borden verloren met 1-3 en de onderste vier borden wonnen met 2,5-1,5. Ook bij de kleurverdeling: onze witspelers verloren met 1-3 en onze zwartspelers wonnen mete 2,5-1,5.

Arend van Oosten won een eindspel van Loper tegen Toren door een ver opgerukte vrijpion,

IJntze Hoekstra stond zeer goed maar raakte daarna de weg kwijt.

Willem Jan Veltman verloor nadat hij een remise-aanbod af had geslagen door een verrassende wending.

Sergio offerde een stuk voor een helaas niet doorslaande aanval.

Gerard Hamers ging akkoord met remise hoewel hij heel licht voordeel had.

Roel Zuidema kwam goed uit de opening maar in het middenspel verloor hij door een tussenschaakje een pion, dit deed hem in het resterende Toreneindpel de das om.

Johann Kaemingk had een klein voordeeltje dat hij in tijdnood handig wist uit de buiten met winst van 2 pionnen.

Wijnand Engelkes wist na een Koningsaanval af te wikkelen naar een eindspel van aan zijn kant een Dame tegen twee Torens van zijn tegenstander. Daar kwamen door schaakjes voor Wijnand nog een, later twee, later drie pionnen bij, waarna de Woerdenaar opgaf.