Team SOS competitie 8-tal 2022-2023

Bij alle tegenstanders spelen we tegen het eerste team van hun club. Hevige doch sportieve tegenstand is dus niet uitgesloten. Maar wij zijn óók een eerste team.

De SOS houdt de resultaten bij op deze site

DatumTegenstanderThuis/UitWebsite tegenstanderUitslag
20-09 dinsdagWoerdenThuisklikhierverlies 3,5-4,5
11-10 dinsdagOZUUitklikhierverlies 3-5
08-11 dinsdagZZ combinatieThuisklikhierwinst 7,5-0,5
12-12 maandagBSGUitklikhierverlies 3,5-4,5
17-01 dinsdagDe Giessen en LingeThuisklikhierremise 4-4
17-02 vrijdagMoira DomtorenUitklikhier
21-03 dinsdagDBCThuisklikhier
20-04 donderdagDoorn DriebergenUitklikhier
10-05 woensdagDe Rode LoperUitklikhier

Zeist-Giessen en Linge

Gisteren bleven we steken tegen hekkensluiter Giessen op een wat teleurstellende 4-4. Willem Jan meldde zich wegens ziekte gisteren eveneens af. Winst was er voor Arend, Johann en Marvin, remise voor Gerard en Alexander, verlies IJntze, Sergio en Hans Kuiken.

Zeist 1- ZZC 1

In de derde ronde van de Hoofdklasse SOS troffen wij het eveneens puntloze ZZC, dat met meerdere invallers aantrad.

Bord 1: Arend wist in het middenspel een kwaliteit buit te maken en dit speelde hij bekwaam naar winst.

Bord 2: IJntze wist in een gesloten stelling de winst te forceren door handig van zwaktes te profiteren.

Bord 3: Willem Jan wist in het verre eindspel een loper eindspel met een pion meer naar winst te voeren.

Bord 4: Sergio was tegen oud clubgenoot Max Viergever dicht bij winst, maar moest uiteindelijk toch met remise genoegen nemen door zetherhaling.

Bord 5: Gerard wist door een sterke druk op de b lijn een pion te winnen en in tijdnood zelfs een stuk en dat was ruim voldoende voor de winst.

Bord 6: Johann won al in de opening een stuk en behaalde vervolgens vrij eenvoudig het punt.

Bord 7: Wijnand wist in het verre eindspel een pion naar Dame te loodsen, genoeg voor een overwinning.

Bord 8: Marvin won kort na de opening veel materiaal en kon al snel mat geven.

Al met al een monsteroverwinning met 7,5-0,5.

Verslag Oud Zuilen – Zeist 1 11 oktober

Bord 1: Arend had een wilde partij met tegengestelde rokades, helaas was de zwarte aanval een stuk sneller en moest Arend capituleren.

Bord 2: IJntze profiteerde handig met zijn Paarden van zwaktes in het witte kamp en wist de Dame en de partij naar zicht toe te trekken.

Bord 3: Willem Jan: stond steeds vrijwel gelijk en in de tijdnoodfase eindigde het Dame eindspel in eeuwig schaak.

Bord 4: Sergio: een sterk loperpaar en een vrijpion op b7 werden hem helaas fataal.

Bord 5: Gerard had een licht overwicht, maar zijn tegenstander hield de gelederen gesloten, remise.

Bord 6: Johann: een scherpe opening leidde al vroeg tot een plotseling mat dat Johann op g 2 gaf.

Bord 7: Roel had een pion meer, maar zijn tegenstander had een sterk loperpaar. Over en weer werd er remise afgewezen, maar zijn tegenstander speelde het eindspel beter en liep uiteindelijk door met een pion.

Bord 8 Wijnand: Probeerde een aanval op g lijn te organiseren, maar verzwakte daarbij zijn eigen koningstelling te veel waar zijn tegenstander handig van wist te profiteren en uiteindelijk mat kon geven.

Helaas een 5-3 nederlaag derhalve, dat moet volgende ronde beter.

De eerste wedstrijd tegen het hele sterke Woerden hebben we helaas met 3,5-4,5 verloren. Hetzelfde resultaat als in de KNSB-competitie: onze bovenste vier borden verloren met 1-3 en de onderste vier borden wonnen met 2,5-1,5. Ook bij de kleurverdeling: onze witspelers verloren met 1-3 en onze zwartspelers wonnen met 2,5-1,5.

Arend van Oosten won een eindspel van Loper tegen Toren door een ver opgerukte vrijpion,

IJntze Hoekstra stond zeer goed maar raakte daarna de weg kwijt.

Willem Jan Veltman verloor nadat hij een remise-aanbod af had geslagen door een verrassende wending.

Sergio offerde een stuk voor een helaas niet doorslaande aanval.

Gerard Hamers ging akkoord met remise hoewel hij heel licht voordeel had.

Roel Zuidema kwam goed uit de opening maar in het middenspel verloor hij door een tussenschaakje een pion, dit deed hem in het resterende Toreneindpel de das om.

Johann Kaemingk had een klein voordeeltje dat hij in tijdnood handig wist uit de buiten met winst van 2 pionnen.

Wijnand Engelkes wist na een Koningsaanval af te wikkelen naar een eindspel van aan zijn kant een Dame tegen twee Torens van zijn tegenstander. Daar kwamen door schaakjes voor Wijnand nog een, later twee, later drie pionnen bij, waarna de Woerdenaar opgaf.