Team KNSB competitie 2023-2024

Zeist 1 speelt in klasse 4E van de KNSB. Dit zijn alle zaterdag-wedstrijden.

Hier de pagina waarop de KNSB de uitslagen publiceert: Uitslagen KNSB klasse 4E

Ons programma staat op http://knsb.netstand.nl/teams/view/4665 en ook hieronder:

DatumTegenstanderWebpagina tegenstander / uitslag indien al gespeeld.Speelt Zeist Uit of Thuis
16 septVrijNiet
7 oktMagnus Leidsche Rijn (Utrecht)4-4 gelijkspelUit
04 novMoira Domtoren 1 (Utrecht)2,5 – 5,5 verlorenThuis
25 novPaul Keres 4 (Utrecht)4,5 – 3,5 gewonnenUit
16 decMoira Domtoren 2 (Utrecht)2,5-5,5 verlorenThuis
3 febZuid-Oost United 1 Amsterdam3-5 verlorenUit
2 mrtAlmere 2Schaakvereniging Almere (schakenalmere.nl)Thuis
23 mrtBussum 2Bussums Schaakgenootschap (bsg-bussum.nl)Uit
20 aprRode Loper 1 (Utrecht)Schaakvereniging UCS De Rode Loper te Utrecht (NL)Thuis

Onze eerste wedstrijd, zaterdag 7 oktober tegen Magnus Leidsche Rijn, eindigde in een 4-4 gelijk spel. Drie K’s in ons team (Kaemingk, Kalmijn en Kuiken) wonnen, Remises voor Engelkes en Gerard Hamers en verlies voor van Oosten, de vierde K Kirilov en Veltman.

De wedstrijd van 4 november thuis tegen Moira Domtoren 1, werd verloren met 2,5 tegen 5,5. Alleen Sergio Harnandan wist een vol punt te scoren tegen zijn bijna 200 Elo punten sterkere tegenstander, verder bleef het bij remises van Willem-Jan Veltman, Gerard Hamers en Alexander Kirilov.

De uitwedstrijd tegen Paul Keres 4, zaterdag 25 november, werd door ons gewonnen met 4,5 tegen 3,5. Winst voor de eerste twee borden, Sergio Harnandan en IJntze Hoekstra, Vijf remises van Arend van Oosten, Willem-Jan Veltman, Gerard Hamers, Wijnand Engelkes en Alexander Kirilov, en slechts één verliespartij van Tom Kalmijn. Er staat een foto op de site van Paul Keres: https://paulkeres.nl/?p=29961 van de laatste twee partijen, beide remises, Wijnand de hele partij met de rug tegen de muur verdedigend en Alexander die nog probeerde te winnen. Arend van Oosten kijkt toe. Een mooi eindresultaat tegen een op papier sterker team.

Thuis tegen Moira Domtoren 2 op 16 december verloren. Hun tweede team, zoals uit de stand bij de KNSB in deze poule blijkt is minstens even sterk als hun eerste team. Dat ondervonden wij ook: 2,5 punten slechts behaald. Hiervan had Sergio een mooie overwinning, Arend van Oosten, Wijnand Engelkes en Hans Kuiken wisten een remise te maken, Willem Jan Veltman, Gerard Hamers, Johann Kaemingk en Alexander Kirilov verloren.

Hieronder de partij van Sergio. Als u op de eerste zet klikt kunt u de partij zet voor zet volgen met de pijltjestoetsen. Aan het slot van de partij nog een opmerkeliljk gegeven: Het wereldkampioensprogrammat Stockfish 16 vindt 27. Dxg5 vele malen beter dan Sergio’s zet, maar voor ons mensen is het een uitgemaakte zaak: tweemaal geforceerd een Toren winnen tegen een Loper en een Paard is zonder meer uit en wel zo simpel. Sergio’s tegenstander was het daar blijkbaar mee eens en gaf het een zet later op.

Op 3 februari speelden wij in Amsterdam-Diemen tegen Zuid Oost United. De nogal koele speelzaal daar is verborgen gesitueerd, aan het einde van een lange gang binnen een appartementencomplex. De wedstrijd begon goed, met een overwinning van Arend aan bord 3. Helaas zetten we deze trend niet door. Verlies van Hans, remises van Wijnand in een chaotische partij, en Alexander in een solide partij. Toen uw verslaggever wegging rond 5 uur bij de stand 2-2 stonden er nog vier partijen. Dat liep niet meer goed af: winst voor Tom , verlies voor Sergio, Willem-Jan en Gerard. De laatste drie hadden remise onder handbereik maar grepen de kans niet. Einduitslag: 3-5 verloren.