De vereniging

De Schaakclub “Zeist” is opgericht op 15 oktober 1906.

De Schaakclub “Zeist” telt ongeveer 40 senior leden, die in meerderheid meedoen aan de interne competitie. De jeugdafdeling heeft ook ongeveer 40 leden.  De interne competitie van de senioren start elke dinsdagavond om 20:00 uur. Er worden per jaar ongeveer 32 ronden gespeeld (van september t/m mei).

Er is geen verplichting elke dinsdag te schaken, De vereniging hanteert een flexibel indelings-systeem (Sevilla) dat de aanwezige spelers van ongeveer gelijke sterkte aan elkaar koppelt. Tussentijds instromen in de competitie is mogelijk. Tijdig afzeggen als u niet komt wordt wel op prijs gesteld, anders komt je tegenstander voor niets. Het niveau van speelsterkte ligt tussen huisschaker en sterke clubschaker.

Een aantal leden doet ook mee aan de externe competitie. Teams spelen in de competitie van de KNSB en de Stichts-Gooise Schaakbond.

Neem een kijkje in onze speelzaal: (opent in een nieuw tabblad) , dat is de Shalomzaal van de NoorderLichtgemeente, Bergweg 92 B te Zeist

De contributie bedraagt voor senioren € 160,- per jaar, voor junioren t/m 19 jaar € 110,-. Je bent daarmee ook lid van de landelijke bond, waardoor je ook aan allerlei toernooien in Nederland kunt meedoen.