Bekerwedstrijd Giessen en Linge – Zeist

Dinsdag 22 november traden wij met een viertal aan in Giessenburg voor de SGS beker. Helaas werd het een 3-1 nederlaag waarmee wij al direct zijn uitgeschakeld. Dit ging als volgt:

  • Bord 1: Arend van Oosten speelde met wit een scherpe opening, waarbij hij aanvankelijk wat voordeel had. Zijn tegenstander wist in het middenspel de kansen te keren en na materiaalwinst het punt binnen te slepen.
  • Bord 2: Willem Jan Veltman kon een gevaarlijke koningsaanval wel afslaan, maar zijn tegenstander hield het initiatief met een gevaarlijke vrijpion en kon omstreeks zet 40 zelfs mat geven.
  • Bord 3: Sergio Harnandan kreeg via een open h-lijn kansen op aanval, maar zijn tegenstander counterde gevaarlijk in het centrum. Sergio offerde nog een stuk, maar de verdediging van zijn opponent was voldoende om het punt binnen te slepen.
  • Bord 4: Gerard Hamers wist de eer te redden. Hij won in het middenspel een pion en in de tijdnoodfase door een schaakje zelfs een stuk en dat was ruim voldoende voor de winst.